Senior 20 kg

Senior 20 kg

21,90 €
sis. 14 % ALV
Kypsennetty täysrehutyyppinen täydennysrehu erityisesti ikääntyville hevosille ja poneille.

Kypsennetty täysrehutyyppinen täydennysrehu erityisesti ikääntyville hevosille ja poneille.

Racing Senior sisältää laadukkaita, tarkasti valikoituja ja hyvin sulavia raaka-aineita. Koostumuksessa on huomioitu yli 15 vuotiaiden ja vanhempien hevosten tarpeet suomalaisissa olosuhteissa. Hyvä energia-arvo ja optimoitu valkuaisen koostumus ylläpitävät lihasmassaa. Senior sopii myös urheilu- ja siitoshevosten ruokintaan. Senior on kauraton täysrehu. Expander-valmennuksella huolellisesti esikypsennetyn rehun sulavuus on erittäin hyvä ja ravintoaineet imeytyvät tehokkaasti.

Racing Senior varmistaa aminohappojen, muun muassa lysiinin, saannin. Hevosen kehosta poistettavan ylimääräisen valkuaisen määrä on pienempi, koska Racing Senior on aminohappotasapainoitettu.

Racing Senior sisältää myös perunaproteiinia. Perunaproteiini on yksi perunanjalostusprosessin tuote. Yleisin perunanjalostuksen tuotteista on perunajauho, joka on perunan tärkkelystä. Perunajauhon valmistusprosessissa jäljelle jää solunesteitä ja perunarehua. Solunesteestä on mahdollista erottaa proteiini ja proteiinia saadaan solunesteestä vain 2 %. Prosessointi kuitenkin kannattaa, sillä perunaproteiinin aminohappoprofiili on vertaansa vailla. Näistä syistä perunaproteiini on rehukäyttöön kallis raaka-aine ja siksi sen käyttö rehuissa ei ole ollut kovinkaan yleistä. Perunaproteiinin valkuaispitoisuus on 75 %, tärkkelystä siinä ei enää ole jäljellä.

Senior sisältää myös patentoitua, luonnollista suolistoparannetta Progutia®. Progut® tukee tutkitusti suoliston hyvinvointia ja edistää hyödyllisten suolistomikrobien kasvua. Progut tehostaa rehun hyväksikäyttöä ja edistää hevosen vastustuskykyä. Ravintosisällössä on huomioitu vanhempien hevosten lisääntynyt kivennäisten ja hivenaineiden sekä vitamiinien tarve. Kivennäisten suhde on optimoitu hyvän luuston kunnon säilyttämiseksi. Tuote sisältää sinkin, kuparin, mangaanin ja seleenin orgaanisessa eli luonnollisessa muodossa. Sinkki-, kupari- ja mangaanikelaatit sekä seleenimetioniini imeytyvät tehokkaasti aminohappojen tavoin ja hevoset saavat niistä parhaan hyödyn. Orgaaninen seleeni imeytyy aktiivisesti ja pystyy myös varastoitumaan elimistöön. Orgaaninen seleeni tukee elimistön vastustuskykyä.

Racing Senior -täysrehua voi tarjoilla hevoselle kuivana tai kostutettuna. Käyttömäärä vaihtelee hevosen koon, iän, rodun ja kulutuksen sekä korsirehun laadun mukaan. 

Keskeiset valmistusaineet: Ohra, vehnä, melassileike, vehnälese, sinimailasjauho, ohramallas, seosmelassi, kasviöljy ja -rasva, pellavansiemenpuriste, perunaproteiini, suola, aminohapot, Progut®-panimohiiva (Pat.nr. EP 1387620), kivennäiset ja hivenaineet.


Annostus / päiväPikkuponit 0,5 - 2 L

Isot ponit 2,5 - 3 L

Harraste- ja urheiluhevoset 3 - 5,5 L

Siitostammat 3 - 4,5 L

Anna Racing Seniorin kanssa riittävästi karkearehua, esim. heinää Voidaan annostella hevoselle kuivana tai kostutettuna. Käyttömäärään vaikuttavat korsirehun laatu ja määrä, hevosen koko, ikä, liikunnan ja rasituksen määrä. Säilytetään asianmukaisessa, kuivassa ja viileässä varastossa.


RavintoaineetKosteus 12 %

Muuntokelpoinen energia 13,1 MJ/kg ka

Raakavalkuainen 13,5 %

Raakarasva 5,2 %

Raakakuitu 7,5 %

Tuhka 6,5 %

Tärkkelys 30 %

Sokeri 5,2 %

Lysiini 9,5 g/kg

Kalsium 6 g/kg

Fosfori 4,3 g/kg

Magnesium 2,5 g/kg

Natrium 7 g/kg

Sulava raakavalkuainen 10,3 %

Rauta 210 mg/kg

Kuparikelaatti (orgaaninen) 40 mg/kg

Mangaanikelaatti (orgaaninen) 45 mg/kg

Sinkkikelaatti (orgaaninen) 115 mg/kg

Jodi 1 mg/kgSeleeni (orgaaninen) 0,32 mg/kg

Koboltti 0,4 mg/kgA-Vitamiini 11 000 ky/kg

D3-Vitamiini 1100 ky/kg

E-Vitamiini 480 mg/kg

K-Vitamiini 4 mg/kg

B1-Vitamiini 27,5 mg/kg

B2-Vitamiini 9,9 mg/kg

B6-Vitamiini 6 mg/kg

B12-Vitamiini 0,033 mg/kg

Biotiini 0,2 mg/kg

Nikotiinihappo 2 mg/kg

C-Vitamiini 400 mg/kg

Arvostellaaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.
Mallinumero: 97504680
Tuotenumero: 6417679046804